Ammevejledning og akupunktur efter fødslen

Ammevejledning og akupunktur efter fødslen

De sidste 3 år inden jeg gik fuldtid i min klinik, arbejdede jeg professionelt med amning i Rigshospitalets Efterfødselsklinik. Her har jeg vejledt hundredvis af kvinder i amning i tiden EFTER fødslen, og jeg ved derfor præcis, hvad der er det vigtigste at vide om amning INDEN fødslen, så du får de bedste forudsætninger for en god ammestart! På halvanden time kommer vi godt omkring, hvad der sker de første par timer efter fødslen, hvor ofte og ikke mindst HVORDAN baby skal lægges til for at sikre en god sutteteknink og dermed smertefri amning. Samt en masse anden brugbar viden om den første tid med en nyfødt baby.

Jeg tilbyder ammevejledning både før og efter fødslen, evt. i kombination med fødselsforberedende akupunktur som jeg anbefaler ugentlig fra uge 36+0.

Akupunkturen kan også bruges i tiden efter fødslen til at stimulere mælkeproduktionen, ved brystspænding eller mælkeknuder, ved problemer med at holde på vandet, efterveer og nattesved.

At gennemgå en graviditet og fødsel kræver meget af din krop, ligesom det også kan være mentalt overvældende at være nybagt mor! Mother warming er en behandling med moxa, der gives hjemme hos dig omkring 4-5 dage dage efter fødslen. Det er en dybt styrkende behandling, der hjælper kroppen med at komme sig og stimulerer til dannelse af nyt blod (det er normalt at bløde op til ½ liter i forbindelse med en fødsel). Behandlingen følges op med akupunkturbehandling ca 14 dage efter fødslen.

Hvis du har født ved planlagt eller akut kejsersnit, kan akupunkturen bruges til at genvinde følelsen i området under arret, afhjælpe eventuelle smerter samt opheling af selve arret.

Hvid du/I ønsker en gennemgang af fødselsforløbet, kan det ske via din journal i Sundhedsplatformen. Læger og jordemødre skriver i et fagsprog, der kan være svært at forstå, og jeg oplever, at mange synes det er rigtig rart og afklarende at få deres forløb gennemgået i kronologisk rækkefølge. Der kan være forskel på, hvor meget information man har fået undervejs, ligesom der er grænser for, hvor meget information man er i stand til at tage ind, når man er i fødsel. At få snakket forløbet igennem giver klarhed og tryghed, hvilket er altafgørende både her og nu men også ift. en eventuel ny graviditet og fødsel.