Fertilitet

Akupunktur og fertilitet

Akupunktur styrker din fertilitet ved bl.a. at øge blodcirkulationen til livmoder, æggestokke og testikler. Det resulterer i bedre kvalitet af æg og sædceller og en tykkere livmoderslimhinde, så det befrugtede æg bedre kan sætte sig fast. Derudover virker akupunkturen afslappende på livmoderen, hvilket øger chancerne for, at graviditeten bevares.

Akupunktur kan både benyttes af par, der forsøger at blive gravide på naturligvis eller som et supplement til fertilitetsbehandling med insemination (IUI), reagensglasbehandling (IVF) eller mikroinsemination (ICSI). Der er lavet meget evidensbaseret forskning, der påviser bedre resultater af fertilitetsbehandlinger, når disse kombineres med akupunktur. Du kan se en af de mange undersøgelser her.

Hvis I skal i gang med et planlagt forløb på en fertilitetsklinik, er det godt at opstarte akupunkturbehandlingerne 3 måneder før. Men det er aldrig for sent at komme i gang!

Akupunktur og fertilitet er noget af det jeg arbejder meget med i klinikken.

Jeg behandler gerne mine fertilitetsklienter en gang om ugen. For kvindernes vedkommende tilpasses behandlingen altid efter, hvor du er i din cyklus. På den måde understøttes de forskellige faser i cyklus, der alle er afgørende for fertiliteten.

Udover behandlingen med akupunktur får du vejledning i, hvordan du selv kan være med til at styrke din fertilitet gennem kost, livsstil og tilskud af vitaminer og mineraler.

Hvis I allerede er i et fertilitetsforløb, kan akupunkturen også hjælpe på nogle af de bivirkninger, som mange kvinder oplever, når de er i hormonbehandling. Det kan være gener som hovedpine, oppustethed, træthed og humørsvingninger. Derudover kan det være følelsesmæssigt og mentalt hårdt at være i et fertilitetsforløb, og mange nyder også godt af akupunkturens mentalt beroligende effekt.

Mænds sædkvalitet kan forbedres med akupunktur!

Jeg har gode erfaringer med fertilitetsbehandling af både kvinder og mænd. Og har et stort ønske om at udbrede kendskabet til de gode resultater af behandlingen af mænds sædkvalitet. Ved samtidig behandling af manden øges chancen for spontan graviditet, og er I allerede i et fertilitetsforløb, er sædkvaliteten afgørende for, hvilken form for behandling I anbefales på fertilitetsklinikken, og dermed hvor mange hormoner kvinden skal indtage.