Akupunktør og jordemoder

Akupunktør og jordemoder

Som akupunktør og jordemoder har jeg en stor interesse i at kombinere akupunkturen med min faglige viden som jordemoder og mit kendskab til systemet indefra. Jeg har en bred erfaring fra mit arbejde inden for forskellige områder af svangreomsorgen: jordemoderkonsultation, svangregang, fødemodtagelsen, fødegang, barselsgang og i efterfødselsklinik. Den viden og kendskab gør jeg meget ud af at videreformidle til mine gravide klienter, da min oplevelse er, at viden og information skaber tryghed. Derfor er du ALTID velkommen til at stille spørgsmål!

Som akupunktør og jordemoder har jeg et par ekstra rekvisitter på mit skrivebord!

Jeg kan mærke på maven udefra og få en idé om, hvordan barnet ligger. Og fra cirka uge 28 kan jeg lytte til barnets hjertelyd med mit træstetoskop. Hvis du når 40 ugers graviditet og selv ønsker det, tilbyder jeg hindeløsning, som du ikke skal betale ekstra for.

Som jordemoder og akupunktør kan jeg mærke udenpå maven og lytte til barnets hjertelyd – her er det den gravide selv, der lytter til barnets hjerteslag med fetoskopet

Fetoskopet

Under min uddannelse til jordemoder tilbragte jeg i 2012 en måned i praktik hos en traditionel mexicansk jordemoder. Efter at have arbejdet et par år som færdiguddannet jordemoder på Rigshospitalet tog jeg tilbage til Mexico for at bo og arbejde sammen med en anden mexicansk jordemoder. Under de to besøg lærte jeg fetoskopet at kende, og forelskede mig straks i den mulighed det giver for, at den gravide kvinde selv kan lytte uforstyrret til sit barns hjertelyd. Når der i Danmark skal lyttes hjertelyd benyttes enten doptonen, der via ultralyd opfanger og forstærker barnets hjertelyd så den “runger” ud i rummet, eller træstetoskopet, hvor det kun er jordemoderen der kan lytte til barnet. At lytte hjertelyd med fetoskopet giver en helt anden og meget mere intim oplevelse hvor det udelukkende er den gravide selv, der lytter til sit barns hjerteslag.